GOOD MORNING VIETNAMMMMM !!!
Door: Renee Sem Karin Sven
24 Juli 2009 | Vietnam, Hanoi
We hebben een gezellige kamer met z’n 4tjes. Midden in het oude centrum van de stad.
Je wordt ’s ochtends wakker van het getoeter van de auto’s en brommers.
We hebben vanmorgen lekker gegeten en toen we naar buiten gingen stonden er al mensen: TAXI, TAXI, TAXI?? We zijn door de stad gelopen, en hebben gekeken hoe de mensen hier leven. Het lijkt wel of dat ze bijna nooit thuis eten, altijd gezamenlijk in een steegje, aan een klein tafeltje en krukjes. Ze eten hier eend, kip, varkensvlees en bijna overal eten ze nudles bij. Er zijn in de oude stad straatjes met bijv. alleen maar schoenen of brillen. Vroeger had je zo 36 van die straatjes met in elk straatje allemaal winkeltjes die hetzelfde verkochten. Overal staan heel veel kraampjes met iets van cakejes. Vrouwen koken op straat en proberen zo wat van hun eigen eten te verkopen. Er lopen ook heel veel vrouwen rond met een stok en daar hangen daar dan 2 manden aan met fruit erin. We kwamen zo’n vrouw tegen gaf meteen die stok met manden aan ons en der rieten hoedje, wij natuurlijk meteen foto’s maken en toen kwam het: toen vroegen we of ze een foto van ons viertjes wilde maken, eerst lukte het niet maar later lukte het en toen wou ze nog ananas en bananen aan ons verkopen, de ananas wilden we wel maar die was veel te duur (100.000 dong €4,-). Toen wou ze er geld voor dat ze die foto had gemaakt en dat wij haar spullen mochten lenen (maar die had ze zelf aan ons gegeven). Ze zei de hele tijd: monny for picture, monny for picture. Na een lange tijd gaf ze het op en zei ze : …. you! Dus dat was weer een vriendin minder… We hebben voor ons zelf nog wel zo’n mooie rieten hoedje gekocht!!
(lekker gemakkelijk dat je die zo de eerste dag koopt, past ook zo goed in de rugzak :D
De rest van het verhaal mag ons mam/Karin schrijven
Tot de volgende keer maar weer en veel groetjes van Renee xxx en Sem xxx
Vervolg ………………………..
Vlucht naar Bangkok prima geweest, waren inderdaad niet ruim op tijd in Düsseldorf.
(Gezellig zo hè Jos en Diana, snel parkeren, toiletteren, direct afsheid nemen, weinig zicht om nog eens te zwaaien en weg is je dochter dan, kun je weer direct terug de auto in! Gelukkig hadden jullie thuis al voor lekkere koffie met gebak gezorgd!!!)
In Bangkok hadden we mooi even tijd om de stad in te gaan. Vanaf het vliegveld de bus genomen naar Lumpini park en toen de chauffeur dus Lumpini park riep, wij de bus uit, maar waar was dan het park? Iedereen aan wie we het vroegen zei gewoon rechtdoor en wij dus maar lopen door die smalle erg hete straatjes. Wel mooi om te zien maar het park vonden we echt niet. Toevallig kwamen we bij een wasserij (waar we gelukkig naar toilet mochten) een goed engels/nederlands sprekende mevrouw tegen en ja hoor we waren vlak bij het park!! De meiden op het meertje daar in een bootje en direct al leguanen en schildpadjes opgespoord. Lekker gewandeld en veel gedronken… tjonge jonge, we moeten echt nog even wennen aan het klimaat. Onderweg bij zo’n klein stalletje lekkere kokospannenkoekjes gekocht en later onze eerste pikante maaltijd genuttigd, opnieuw dus weer veel (water) gedronken, voorlopig zijn we nog niet uitgedroogd. De rit terug naar het vliegveld hebben we met de taxi gedaan (een knal roze) We weten nu wat Michael Schumacher na zijn F1 carriere is gaan doen, taxichauffeur in Bangkok is hij geworden, tjonge jonge!! Ongelooflijk, maar goed, voor deze vlucht waren we dan toch wel zeer ruim op tijd en hij vertrok ook nog wat later dan gepland, we waren inmiddels total loss en zodoende duurde deze vlucht echt heel kort, Sem en Karin sliepen al voordat het vliegtuig opsteeg en Renee en Sven niet lang daarna ha, ha.
En dan Hanoi tot nu toe; 3.100.000 inwoners en hier hebben we er al héél veel van gezien!! Mooi joh, je stapt uit het vliegtuig en bent terug in de tijd, stapt zo in de film. Super mooi om te zien!! We hadden er natuurlijk al veel van gelezen maar in het echt is het toch nog mooier! Alleen al het typische uiterlijk / de kleren / vietnameese hoeden / de chaos in het verkeer / straatleventjes / huizen en dergelijke. Hoe, en vooral hoeveel stroomkabels ze hier aan bomen en palen of wat er dan ook staat ophangen is ook erg bijzonder, om maar niet tre spreken van wat (en vooral dan hoeveel) je in één keer op de brommer kunt vervoeren!
Vandaag zijn we eerst het één en ander gaan regelen voor de komende dagen, eerst lopend en later natuurlijk ook in de riksja-fiets, was echt lachen, het verkeer is echt één complete chaos en inmiddels wisten we al hoe we over moesten steken ………….. gewoon doorlopen dan crossen ze vanzelf om je heen, maar zittend in zo’n bakje lijken ze allemaal toch wel erg dicht bij je in de buurt te komen! Het is ook wel een beetje genant, die mannen moeten echt kei hard trappen (op oude gammele fietsen en voor maximaal 1 euro) en het is hier nu toch zeker wel 35+ graden, net als hun zijn wij ook blij dat er af en toe wolkjes aan de lucht verschijnen, zelfs met factor 50 op zijn we na slechts 1 dag, en dan eigenlijk alleen in de schaduw, al wat (licht) rood. Vanmiddag om af te koelen (wat echt nodig was!) lekker gaan zwemmen, afkoelen viel erg mee, zwembad is natuurlijk niet te koelen!! Met het zwemmen is het hier al hetzelfde als in het verkeer, niet opzij gaan, gewoon door zwemmen! Straks trouwens al een aap gezien, zomaar in de boom hier in deze mega stad, die hadden we hier nog niet verwacht! Vanavond hebben we echt zo heerlijk gegeten, (à € 2,50 p.p.) voor diegene die bekend zijn met het eettempo van Renee; we aten met stokjes!! Best grappig als je dan rijst en superdunne mie met kip en groenten besteld!! Maar ….. ze vond het zo super lekker, ze had het systeem zo te pakken en wil morgen wel weer. Nadien nog ijs eten aan het meer in 1 van de 3 beste ijssalons van Hanoi, (volgens onze info) (trouwens duurder dan ons avondeten) moest wel snel, zodra het hier uit de diepvries komt zie je het al smelten. Het plan voor de komende dagen is alsvolgt; morgen nog een dagje Hanoi, zondag naar Halong Bay, daar gaan we de boot (oftewel Jonk) op om vervolgens 1 nacht op de boot te slapen en 1 nacht op het eilandje Cat Ba, daarna weer enkele dagen hier in de stad maar tegen die tijd zijn we er wel weer een keer met een berichtje.
Renee :D Sem :D Karin :D Sven ;D
24 Juli 2009 - 16:21
Tony Macaroni:
Als ik jullie verslag lees,krijg ik het gevoel dat ik de tv van 50 jaar geleden aanzet. Klinkt interessant en lekker. O ja, vraagje nog, die aap in die boom, had die toevallig een heru-petje op????? -
24 Juli 2009 - 16:25
Kaylee :D:
hee, sem renee:D karin en
sven, mooie foto's en een mooi verhaal. Heel veel plezier daar in vienam. Xxxxx Kaylee -
24 Juli 2009 - 16:43
Lonne':
heeeeey Sem wat een leuke fotos zeg zo te zien hebben jullie het heel leuk!
doe de groetjes hè en tot ziens maar weer ,Doei!! -
24 Juli 2009 - 16:43
4 Bevertjes:
Hoi, leuk om te lezen en dan nu al van die mooie fotos. Ik heb al lekker genoten van flesje Rose en proost er alvast op. wat zullen jullie raar opkijken als er nog van die feestneuzen langs komen.
Renee let je een beetje op je huidskleur, niet al te rood of bruin worden, dan wordt het verschil thuis zo groot met ons.
Geniet ervan met jullie viertjes. de Groetjes en kusjes van ons, thuisfront -
24 Juli 2009 - 17:17
Fam.vd.Wijst:
Waw, dit beloofd wat voor de komende weken als we nu al zo'n prachtig verslag lezen. Geniet ervan en maak er nog wat moois van. Dat zal jullie vast wel lukken. Enne proost, nog bedankt voor het flesje rosé. Super leuk idee.
Gr. Johan,Yvonne,Rens en Daniek -
24 Juli 2009 - 17:48
Dirk :
eej Renee Sem Karin Sven
hoe is het in VIETNAM we hebben vakantie !!
nog een fijne vakantie
de groeten van DIRK -
24 Juli 2009 - 18:18
Luka:
heey sem, sven, renee en karin. wat hebben jullie mooie foto's gemaakt! en ook een grappig verhaal trouwens:D
groetjes..... luka:p -
24 Juli 2009 - 18:35
Fam.gasj:
wowie,al snel mooie avonturen en activiteiten gehad daar!krijg wel de vakantiekriebels!leuk dat we jullie zo kunnen volgen!maar bewaar de spannendste avonturen maar om daarna te vertellen.mocht je nog een aap zien,dan kan het onze neef joost zijn die dezelfde reis onderneemt!groetjes uit boekel.xxxxxxxxx -
24 Juli 2009 - 19:55
Peer En Jeanne:
Prachtig om de foto's en verhalen te zien en te horen.
Mooi hoedjes ook!!!!
Veel plezier en geniet ervan.
Groetjes uit Seitert. -
25 Juli 2009 - 09:47
Boden Wilson-Storey:
Ik wens jullie een hele fijne vakantie.
Groetjes.
Boden -
25 Juli 2009 - 09:52
Paul En Ger:
Hallo Sem, Renee, Karin en Sven,
Erg leuk dat we jullie trip weer kunnen volgen. We komen morgen ook jullie richting uit. Wij gaan naar Thailand en daar 2,5 week rondtrekken. Dus wie weet komen wij wel op jullie 12,5 jarig feestje!! Erg leuke uitnodiging trouwens nog enorm bedankt! Die borrels drinken we natuurlijk op maar we komen er ook nog eens een paar life halen bij jullie. Geniet van jullie reis en zou zelf ook zo weer naar Vietnam en Maleisie willen gaan.
Hou de insektenspray paraat dan komt alles goed --> Karin. Heel veel groeten, we zijn benieuwd naar jullie verhalen en mooie foto's en we zwaaien naar jullie vanuit Thailand. xxx Paul en Ger -
25 Juli 2009 - 11:27
Max:
Hallo Sem Renee Karin en Sven
Hippe foto's zeg.
Nau ik hoor wel dat het daar super leuk is !:D
Best wel coole kleding die ze daar hebben.
Nog een hele fijne vakantie
Groetjess Max
25 Juli 2009 - 11:28
Evelyne:
hallo allemaal
ik lees wel dat jullie het nu al kei mooi hebben.maar wat leuk het flesje wijn en de kaart krijg het maar weer verzonnen. nog veel plezier met zijn alle en we blijven jullie volgen. groetjes evelyne en de rest -
25 Juli 2009 - 12:35
Jeroen:
hallo allemaal
ik zie dat jullie het er leuk vinden en het zij mooie foto's
25 Juli 2009 - 12:37
Lonne De Louw:
heeeeeeey Renee Sem Karin en Sven.
zo te horen is het daar heel leuk en dat is ook te zien!!!!!!!! ik hoop dat ik jullie nog een keer zie na de zomervakantie want ik mis jullie heel erg doei!!!!!!!!! ;) :'( -
25 Juli 2009 - 15:31
''''''kaylee'''''':
Hee, en hoe is het daar? Hier is alles goed. Super mooie foto's, het ziet er daar heel mooi uit. Nog SUPER veel plezier en tot over 6 weken. ;):):D. Liefs Kaylee(L)... -
25 Juli 2009 - 20:20
Hans & Helma:
Hallo RSKS :-)
Leuk om jullie eerste verhaaltjes te lezen. En de printer rammelt ook lekker door !! Hey Renee Hans heeft ook met stokjes gegeten vandaag het waren wel aardappels ging gemakkelijk !! Veel plezier en we blijven jullie volgen x x x x -
26 Juli 2009 - 12:37
Blondboekel:
heeey avonturiers!vind zojuist een warm fleske rose in de voortuin?flessepost,leuk!dus nu gretig op zoek bij ryanair om voor de 23ste 3 tickets te bemachtigen!
dus wie weet??grtjs.... -
26 Juli 2009 - 12:50
Janne:
en heb je mijn lieve huisdier al uitgekozen? en super mooie foto's trouwens dan zie je in een keer sem en renee met zoon hoedje op super grappig nog veel plezier en ik stuur wel weer een keer iets
xxjes janne -
26 Juli 2009 - 14:43
Juul En De Rest:
Heeeeeeeeeey
super leuk ook die foto's :P haha hoe is het met dat rieten hoedje :P
Xxxx en nog veel plezier Juul ans wim jeroen milou -
26 Juli 2009 - 18:38
Fam. Hilhorst:
Hallo, Karin, Sven, Sem en Renee,
Veel plezier en wij genieten met jullie mee van jullie reis en mooie foto's.
Groetjes, Ardy, Pieter, Twan en Ruud. -
27 Juli 2009 - 14:57
Daniek:
Heeeeej ,
super leuk verhaal & die foto's zotezien is het daar heel anders :D
nog veeeel plezier
xxDaniek:D:D -
28 Juli 2009 - 10:10
Bart Michiels:
Leuk uitgebreid verslag en goeie foto's ook. Daar ook de start van een zwarte cross zie ik.
En het zijn net boeren, wa gij doet ga ik ok doen. Kunnen we met zijn allen de kost net nie verdienen.
Nog heel veel plezier bij hetgeen nog te wachten staat. -
28 Juli 2009 - 15:19
Kaylee:D:
Heee, nog alles goed daaR?:D Lekker weer???:D Hier is alles goed, nog heel veel plezier daar.:D
Liefs Kaylee:D:D:D:D:D:D:D -
28 Juli 2009 - 20:25
Juul:
wow echt hip man ik heb die foto's nog ff bekeken en toen ontdekte ik dat een foto geen OS was maar een schildpad :D vraag me niet hoe ik bij een os kwam maar die aap is ook cool en zo te zien is het weer daar STUKKE beter als hier echt niet grappig ik en janne wilden gaan zwemmen is het water ijskoud maar dan ook echt ijskoud daarna gaat het regenen en toen onweren :( maar goed genoeg over hier hoe is het daar ?? laat me raden SUPER FANTASTIESCH en dat kan ik geloven ook als ik die foto's zie echt cool hoe kan jij die stokjes zo normaal vast houden :O en die foto van jou en renee met die hoedjes is ook super leuk
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX die zielige juul die nu in de regen zit
:( xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nog veel plezier hea