Playa del Carmen, Chichen Itza, Merida
Door: sks
08 Juli 2012 | Mexico, Mérida
De eerste dagen in Playa del Carmen zitten erop. Vlucht Amsterdam - Mexico City volgens schema maar in Mexico City wat vertraging voor de 2e vlucht (net op de tijd dat onze biologische klok natuurlijk op nacht stond) Uiteindelijk goed aangekomen in ons eerste hotelletje, allemaal wel wat bleekjes van de slaap maar inmiddels heeft de zon al voor wat kleur gezorgd :-) Playa del Carmen goed bevallen, we hadden hier veel toeristen verwacht maar dat was niet het geval zodoende ook hier al veel Mexicanen gezien. Vriendelijke vrolijke bevolking, lekker eten, groen/blauwe zee, mooie stranden en natuur. We hadden gepland om de eerste dagen niet veel te doen maar dat blijkt toch te moeilijk voor ons! Een heel speciaal tripje ondernomen! Rond deze tijd trekken de walvishaaien van noord naar zuid en komen ze dus met grote getale door de Caribische zee.
1,5 uur bus en 1,5 uur varen om er te komen maar dat was zeer zeker de moeite!!!!! Ineens beland je in een gebied met overal grote vinnen in de zee, niet te zeggen hoeveel, ongelooflijk indrukwekkend en de grootste walvishaaien zijn echt groot!!!!! 12 - 14 meter lang volgens onze kapitein, en ze eten alleen maar plankton dus dat zat goed :-)
Dat het zien van deze reuzen indrukwekkend is dat zie je wel op de foto's maar je kon er ook tussen zwemmen!!!!! Één iemand durfde niet, maar er moeten natuurlijk ook foto's worden gemaakt ;-) Sem, Charlotte, Lillian, Marcel en Sven hebben dus tussen of soms bijna op die grote reuzen gezwommen!!!! En ik stond daar op het bootje en zag overal grote vinnen en soms hele grote schaduwen hun kant op komen o-) !! Super enthousiast kwamen ze uiteindelijk weer op de boot, en weer terug in het water enz enz.
Ervaring voor het leven, wat een belevenis!!!
s'Avonds waren er 2 bruiloften op het strand, hebben dus in hun bruidsreportage op de achtergrond allemaal nieuwsgierige strandgasten ha ha. (Ja hoor, wij ook)
De meiden hebben Playa del Carmen onveilig gemaakt op de step :-)
Daarna echt aan onze Maya route begonnen, eerste plek was Chichén Itzá, vroeger één van de belangrijkste Maya steden. Prachtig onderkomen vlak bij de piramide van Kulkulcán, sinds 2007 op de Unesco lijst van nieuwe wereldwonderen.
De grootste piramide, 30 meter hoog en ergens tussen 1000 en 1200 gebouwd werd als kalender gebruikt, aan elke zijde 91 treden en met de bovenste erbij dus 365 treden / dagen. Voor de rest zie foto's. Nu in Merida de hoofdstad van Yucatan.
Alles prima dus!! Veel groetjes allemaal!!!!!!
Oh ja, in het eerste hotel hadden ze een hele mooie glazen entree, met de nadruk op hadden. Marcel liep er tegen één van de deuren aan en nu moeten ze een nieuwe glasplaat bestellen. Gelukkig zelf enkel een paar schrammetjes!
SKs
Ps foto's plaatsen lukt niet. Volgen snel.
10 Juli 2012 - 06:06
Slabroekcity:
Hallo vacantiegangers,
Geweldig stoer om te zwemmen tussen zulke grote beesten, maarja dat ik ook niks voor 50 +.
Ben benieuwd naar de foto's?
Groetjes van de hard werkende slabroekcityers -
10 Juli 2012 - 06:15
Jeanne:
ik snap dat je liever fotograaf was!!!!! Al is het natuurlijk erg stoer om daar tussen te zwemmen!!!!
ben benieuwd naar de foto's. Nog veel plezier en geniet van zon, zee en elkaar!!!!
Gr uit Seitert -
10 Juli 2012 - 06:18
Fam.gasj:
heeeey luitjes, leuk om jullie verhaal te lezen,en mee te genieten van het avontuur!
we wachten natuurlijk vol spanning op de foto,s!
geniet van al het moois!liefs uit het frisse boekel xxxx -
10 Juli 2012 - 12:25
Daniek:
heeee
wauw wat maken jullie elke keer leuke dingen mee!
ik ben benieuwd hoe de foto's geworden zijn...
maak er nog een geweldige vakantie van!
xx
11 Juli 2012 - 04:38
Jeanne:
wauw wat een prachtige foto's !!!!!!! -
12 Juli 2012 - 07:03
Diana Bevers:
Hoi geniet er maar van. hier is het weer niet om vrolijk van te worden. groetjes van ons allen -
16 Juli 2012 - 07:22
Peter En Wilma:
Wat zijn het weer mooie foto,s , er zal er vast
weer eentje bij komen hangen bij jullie in de hal thuis,
geniet maar lekker van het mooie weer, want wij hebben
bijna herfst, zo veel regen en koude dagen,
groetjes en tot gauw.